جایی مجزا، آرام، روشن، راحت برای کودکان مهیا کنید تا تکالیفشان را در آن جا تکمیل کنند. جایی دور از وسایل الکترونیک، سر و صدای ماشینها، یا جایی که نتوانند صدای بازی بقیه بچهها را بشنوند.
به فرزندتان کمک کنید تکالیف زیاد یا مربوط به چند درس را به قسمت های کوچکتری تقسیم کند و پس از انجام هر قسمت از تکالیف زمان استراحتی برای او در نظر بگیرید.
اگر مشکل فرزندتان در زمینه ی تکلیف نوشتن به مدت طولانی ادامه یافت با معلم او مشورت کنید . ممکن است ضعف بینایی یا مشکلات توجه و تمرکز یا یادگیری موجب عدم تمایل فرزندتان به انجام تکالیف شده باشد، که باید این موارد را پیگیری کرد.
حواس تان به وقت کشی ها باشد. وقتی فرزندتان دور میز کارش این پا و آن پا می کند و برای انجام ندادن تکالیفش پشت سر هم برای تان دلایل بی اساس می آورد نشان دهنده این است که برای کارش نظم ندارد. او را وادار کنید برنامه اش را به طور منظم انجام بدهد.
یک راه خوب برای اطمینان از انجام تکالیف مدرسه در زمان مشخص یک برنامه ریزی کاری خانوادگی است. وقتی در کنار فرزندتان کار می کنید می توانید در انجام تکالیف کمک کنید و همزمان کارهای خودتان را هم انجام بدهید.
با معلمان فرزندتان و انتظارات آن ها آشنا شوید . در برنامه های مدرسه شرکت کنید و با معلم فرزندتان صحبت کنید، ببینید چه اهدافی را از انجام تکالیف دنبال می کنند و شما چگونه می توانید در برآورده شدن این اهداف سهیم باشید.
به وسایلی برای محدود کردن مناظر اطراف فکر کنید. به گوش گیر یا گوشی هایی برای جلوگیری از شنیدن صدا، میز تحریر شیب دار یا بزرگ تر که نوشتن روی آن راحت تر باشد.
وقتی فرزندتان نمی تواند به سوالی پاسخ بدهد، به جای جواب سوالاتی بپرسید که او را هدایت کنند «چرا این طور فکر می کنی؟»، «فکر می کنی چطور اتفاق افتاده؟»، «بعد باید چه کار کنی؟» این سوال ها باعث می شود به جای این که شما جواب بدهید فرزندتان یاد بگیرد به راه های دیگری برای حل مسئله فکر کند.
در اجرای قوانین تربیتی:
1)قوانین باید به کودکان بگوید چه کار بکنند، نه اینکه بگوید چه کار نکنند.
2)قوانین را بارها و بارها برای کودکتان توضیح دهید.
3)قوانین ضروری و مهم وضع کنید و از وضع کردن قوانین خشک و دست و پاگیر بپرهیزید.
4)در هنگام وضع قوانین باید همه اعضای خانواده حضور داشته باشند.
5)این نکته بسیار مهم است که قوانینی وضع شود که قابل اجرا باشد.
6)پیامد عدم رعایت قوانین را حتما به کودک متذکر شوید.
7)از کودکتان بخواهید قوانین وضع شده و پیامد عدم رعایت آن را برایتان بیان کند.
8)هنگامی که کودک قانونی را رعایت می کند حتما حتما تشویق کلامی کنید.
تهیه و تایید توسط: سرکار خانم خورسندی (آموزگار پایه اول)